Atviras vanduo

Šveicarijos k. vyko Joninių plaukimo maratonas 2018

Kas galėjo patikėti kad Joninių plaukimo maratonas (vyksta Jonavos r., Šveicarijoje) jau gyvuoja devyneri metai. Jis populiarėja kiekvienais metais. Šiemet jame dalyvavo 88 dalyviai. Varžybose buvo plaukiami tradicinis 2,3 km ir pirmą kartą 5 km nuotoliai. Geriausi 5 km plaukimo dalyviai gavo teisę dalyvauti LR 100-mečio Kuršių marių maratone KMM 2018-07-14.

Joninių maratone sulaukta svečių iš daugelio Lietuvos miestų. Šiose varžybose nuolatiniais dalyviais tampa Latvijos ir Kaliningrado srities sportininkai. Kaip visuomet, maratone dalyvauja plaukikai su negalia. Šiemet dalyvavo plaukikai su regos negalia, atstovaujantys Kauno sporto mokyklai ,,Startas“. Juos trasoje lydėjo varžybų organizatorius ir sumanytojas Arlandas Juodeška.

Varžybų metu oras kiek buvo vėsokas (+20), vanduo daugeliui buvo labai tinkamas plaukimui, kitiems kiek šaltokas (+19,5C). Tačiau nei jauniausias varžybų dalyvis Jonas Gadliauskas (11), nei vyriausias Stasys Grigas (77) nesiskundė, kad vanduo per šaltas. Vyriausia plaukikė moterų tarpe Birutė Statkevičienė (65) net pasidžiaugė, kad jai tokios temperatūros vanduo pats geriausias plaukti 2,3 m nuotolį. Nesušalo ir neįgalūs plaukikai, tačiau kai kurie jauni ir vidutinio amžiaus vyrukai, po plaukimo, negalėjo sulaikyti drebulio ir pasakė, kad vanduo buvo vėsokas. Tačiau po varžybų, prieš apdovanojimus kepami kepsninėje kepsniai, ir jų skleidžiama šiluma, kvapas, skonis ir vėliau pasirodžius saulė gerokai sušildė plaukimo dalyvius ir žiūrovus. Nuotaika buvo puiki. Plaukikai, laukdami apdovanojimų, visada turi apie ką pašnekėti, pasidalinti plaukimo įspūdžiais. Neliko nuošaly ir Lietuvos karo akademijos 13 kariūnų, kurie puikiai įveikė 2,3 km nuotolį. Gerai varžybose startavo LSU antrakursė Viktorija Šulgaitė, ji buvo pirma 17–24 m. grupėje. Iki 17 m. grupėje pirma buvo Rugilė Girštautaitė, o vaikinų tarpe – kaunietis Aidas Matekonis. Jie buvo apdovanoti nemokamomis kaitavimo pamokomis Kintuose. Atskirose amžiaus grupėse nugalėtojais tapo: Marija Skripkaitytė, Regina Sych (Kaliningradas), Sigita Šidlauskienė, Aušra Grabauskienė (Šiauliai), Natalija Oreščenko (Kaliningradas). Birutė Statkevičienė (Kaunas), Artūras Štura (Vilnius), Pavelas Protaščiukas (Kaunas), Vilmantas Krasauskas (Marijampolė), Edvinas Rupšys (Vilnius), Grigorij Lopin (Kaliningradas), Stasys Grigas (Marijampolė). Geriausiais varžybų plaukikais tapo latvė Ilze Aigarė ir vilnietis Artūras Štura.

Rezultatai

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai