Kita

2025 m. „World Aquatics“ pasaulio čempionatas vyks Singapūre

„Singapore Sports Hub“ | „World Aquatics“ nuotr.

22-asis pasaulio vandens sporto šakų čempionatas bus surengtas Singapūre, ketvirtadienį oficialiai pranešė „World Aquatics“ (buvusi FINA).

„Singapūras turi viską, ką tikimės pasidalinti su sportininkais: pasaulinio lygio infrastruktūrą, patirtį rengiant aukščiausios kokybės renginius ir visapusišką požiūrį į vandens sportą – nuo elitinių atletų iki bendruomenės“, – sakė „World Aquatics“ prezidentas Husainas Al-Musallamas, patikinęs, kad čempionato organizavimas yra gerose rankose.

Dar 2019 metais tuometinė FINA teisę surengti šį čempionatą buvo patikėjusi Rusijai, tačiau po jos pradėto karo Ukrainoje „World Aquatics“ savo sprendimą atšaukė.

Tikimasi, kad 2025 m. „World Aquatics“ pasaulio čempionate dalyvaus daugiau nei 2500 sportininkų iš 209 pasaulio vandens sporto šakų nacionalinių federacijų.

Pasaulio vandens sporto šakų čempionatas – svarbiausias tarptautinis vandens sporto renginys, apjungiantis šešias disciplinas: plaukimą, vandensvydį, šuolius į vandenį, dailųjį plaukimą, plaukimą atvirame vandenyje ir šuolius į vandenį iš didelio aukščio.

Primename, kad liepos 14–30 dienomis pasaulio čempionatas vyks Fukuokoje, Japonijoje, o kitąmet sportininkus priims Kataro sostinė Doha.

Šią estafetę iš Singapūro 2027-aisiais turėtų perimti Budapeštas (Vengrija), taip sugrįžtant prie įprasto ciklo, kai pasaulio čempionatai rengiami kas dvejus metus.

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai