Plaukimas

2019 metų sezoną užbaigs Atvirajame Lietuvos plaukimo trumpajame baseine čempionate

Stipriausi šalies plaukikai gruodžio 19–21 dienomis rinksis į Anykščius, kur vyks paskutinės šiais metais Lietuvos plaukimo federacijos rengiamos plaukimo varžybos – Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas trumpajame (25 m) baseine.

Čia varžysis ir beveik visa Lietuvos plaukikų delegacija, sugrįžusi iš Glazge vykusio Europos čempionato – Anykščiuose startuos Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, Arijus Pavlidi ir Kotryna Teterevkova.

Varžybas praleis vieną iš intensyviausių sezonų per savo karjerą užbaigęs Danas Rapšys, o Simonas Bilis savaitgalį padės „Energy Standard“ komandai kovoti inauguracinės Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) finaliniame etape Las Vegase (JAV).

Čempionate taip pat išvysime Giedrių Titenį, Ugnę Mažutaitytę, Agnę Šeleikaitę, Povilą Strazdą ir kitus Lietuvos plaukikus. Lietuviams konkurenciją palaikys ir keletas sportininkų iš kaimyninės Baltarusijos.

Iš viso šiose varžybose dalyvaus per 350 plaukikų iš 22 klubų. Lietuvos plaukimo 95-mečiui skirtas trumpo vandens čempionatas prasidės ketvirtadienį ir truks tris dienas.

Antrąją čempionato dieną (penktadienį) Anykščių baseine „Bangenis“ veiks mobili LSU mokslo laboratorija. Po pramankštos ar pabaigę varžybų nuotolį, plaukikai mankštos salėje turės galimybę gauti jų tobulėjimui aktualią ekspresinformaciją apie jų fizinę ir funkcinę būklę varžybų metu. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Čempionato tvarkaraštis:
 Nuostatai Parengiamieji plaukimai Finalai
I. Ketvirtadienis (12–19) 10:30 val. 17:30 val.
II. Penktadienis (12–20) 10:30 val. 17:00 val.
III. Šeštadienis (12–21) 10:00 val. 16:30 val.
 

Įėjimas į varžybas nemokamas. Kviečiame atvykti ir palaikyti plaukikus!

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai