Plaukimas

Ketvirtadienį Klaipėdoje – Lietuvos plaukimo čempionatas 2021

OQT DANAS RAPSYS

Manto Daškevičiaus nuotr.

Klaipėda (LTU) Gegužės 27–29 d. Nuostatai Saugumo taisyklės Rezultatai Tiesiogiai
 

Svarbiausios nacionalinės plaukimo varžybos – Lietuvos čempionatas – jau šį ketvirtadienį. Beveik 350 šalies ir užsienio plaukikų Klaipėdos baseine išsidalins net 41 medalių komplektą.

Lietuvos uostamiestyje sportininkai bandys ne tik pasigerinti asmeninius rezultatus ar iškovoti čempionų titulus, bet ir sieks įvykdyti normatyvus į Tokijo vasaros olimpines žaidynes (čempionatas įtrauktas į FINA kvalifikacinių varžybų sąrašą).

Vietas olimpinėse žaidynėse kol kas yra užsitikrinę trys Lietuvos plaukikai, kurie jau įvykdė „A“ (OQT) normatyvus – tai Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvuoju stiliumi, 200 m kombinuotu būdu), Andrius Šidlauskas (100 ir 200 m krūtine) ir Giedrius Titenis (100 m krūtine).

Dar du šalies plaukikai, turintys „B“ (OST) normatyvus, galės būti deleguoti kaip „relay only“ dalyviai – startuoti tik komandinėje vyrų estafetėje 4 x 100 m kombinuotu būdu. Teisę dalyvauti šioje estafetėje Lietuva iškovojo praėjusiame pasaulio plaukimo čempionate Pietų Korėjoje.

{tab D.Rapšys 1/3}
OQT DANAS RAPSYS
{tab D.Rapšys 2/3}
OQT DANAS RAPSYS 2
{tab D.Rapšys 3/3}
OQT DANAS RAPSYS 3
{tab A.Šidlauskas 1/2}
OQT ANDRIUS SIDLAUSKAS
{tab A.Šidlauskas 2/2}
OQT ANDRIUS SIDLAUSKAS 2
{tab G.Titenis}
OQT GIEDRIUS TITENIS
{/tabs}

Visų šalių plaukikams olimpinė atranka baigiasi birželio 27-ąją.

Čempionate išvysime ir Lietuvos kandidatus į nacionalinę olimpinę rinktinę – be jau minėto D. Rapšio, A. Šidlausko ir G. Titenio čia taip pat plauks ir Simonas Bilis, Daniil Pancerevas, Jokūbas Keblys, Arijus Pavlidi, Ugnė Mažutaitytė, Kotryna Teterevkova, Deividas Margevičius, Tomas Navikonis ir kiti šalies plaukikai.

Konkurenciją čempionato šeimininkams lietuviams Klaipėdoje palaikys plaukikai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Kazachstano.

Tarp užsiregistravusių latvių – praktiškai visi Latvijos nacionalinės rinktinės nariai, kurie neseniai sugrįžo iš Europos čempionato – olimpietė (2012) Gabriela Ņikitina, Ieva Maļuka, Arina Sisojeva, Ģirts Feldbergs ir Daniils Bobrovs.

Kazachstano komandos gretose – Azijos žaidynių (2018) prizininkai Alexandr Varakin ir Adilbek Mussin bei jaunimo olimpinių žaidynių (2018) dalyvė Anastassiya Rezvantseva.

Tarp startuojančių lenkų – jau trečiose olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis Europos ir pasaulio čempionatų medalininkas Konrad Czerniak; universiados (2017) vicečempionas, dukart olimpietis (2016, 2012) Kacper Majchrzak; pasaulio vicečempionas (2017), olimpietis (2016) Wojciech Wojdak; Europos jaunimo čempionato prizininkas (2017) Rafal Kusto ir kiti.

Parengiamieji plaukimai ketvirtadienį prasidės 11 val., B/A finalai – nuo 18 val. Penktadienio kvalifikacijos pradžia – 10 val., finalų – 17.30 val. Šeštadienio rytinė sesija startuos nuo 10 val., vakarinė – 16.30 val.

Visus plaukimus tiesiogiai kviesime stebėti Federacijos Facebook paskyroje arba mūsų YouTube kanale bei portale lrt.lt.

{loadposition rssocial}

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai