Varžybos

2010 m. Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas 25 m baseine

1

Rezultatai pilni

 

 

Pradmės protokolas

Gruodžio 16-18 d. Anykščių „Bangenio“ baseine vyks atviras 2010 m. Lietuvos plaukimo čempionatas 25 m baseine. Jo metu bus pateikti atsakymai į iškilusius klausimus:

 

Intriga didžioji  
3 absoliučiai geriausi plaukikai pagal FINA 2010 taškų lentelę. KAS?  
1 2 8 4 5 6 7
Moterys:

Geriausioji LPF taurės varžybų plaukikė Kauno Centro SM plaukikė Jūratė Ščerbinskaitė, ten pat absoliučiai trečioji likusi Vilniaus VSM atstovė Giedrė Grigonytė, kaunietė daugkartinė Lietuvos čempionė Aistė Dobrovolskaitė, ar grįžusios iš JAV studentės Pekino olimpinių žaidynių dalyvės Rugilė Mileišytė, Raminta Dvariškytė. O gal triskart I pasaulio jaunių olimpiados finalininkė kaunietė Urtė Kazakevičiūtė? O gal nustebins klaipėdietės Inga Šukytė, Evelina Rudytė? Visos greitos, visos atkaklios. Kuri geriausia???

 

Vyrai:

Kas sugebės mesti iššūkį Europos čempionato dalyviams kauniečiams Edvinui Dautartui, Matui Andriekui , šiauliečiui Pauliui Viktoravičiui, klaipėdiečiui Igoriui Kozlovskiui? Singapūro jaunių olimpiados finalininkas Vaidotas Blažys, LPF taurės varžybų trečiojo prizo laimėtojas Edgaras Štura, jaunieji Tadas Duškinas iš Kauno, panevėžiečiai broliai Simonas ir Justinas Biliai, o gal svečiai iš Baltarusijos?

 
11 12 13 14 16 18  

Teks laukti šeštadienio vakaro….

Intriga mažoji – I diena

 

5 individualios rungtys ir viena estafetė moterims ir vyrams.

200 m l. stiliumi, moterys. Ar pavyks rungties favoritei J. Ščerbinskaitei pagerinti savo pačios Lietuvos rekordą, kam nusišypsos laimė tapti prizininkėmis?

200 m l. stiliumi, vyrai. Ar šeimininkų atstovas Dominykas Spudvilas apgins pernai iškovotą Lietuvos čempiono vardą. Norinčių jį atimti labai daug: S. Žiaukas, I. Kozlovskis, E. Vijaikis.

50 m nugara, moterys. Favoritė – Inga Šukytė. O kuo mus nudžiugins jaunosios U. Mažutaitytė, E. Gliožerytė?

50 m nugara, vyrai. Nedalyvaujant šios rungties sezono lyderiams V. Janušaičiui ir M. Andriekui lauksim panevėžiečių sėkmės: J. Bilis ar D. Grigalionis?

200 m krūtine, moterys. Norinčių laimėti šią rungtį daug. Dvi tarptautinės plaukimo meistrės, Pekino olimpietė R. Dvariškytė ir Singapūro jaunių olimpietė U. Kazakevičiūtė, plaukimo meistrės Erika Bespalko, Jekaterina Kiseliova, o gal J. Žėglytė.

200 m krūtine, vyrai. Kol G. Titenis kovoja su geriausiais pasaulio plaukikais Dubajuje, o E. Dautartas šį kart rungtį praleidžia, šansas PT etapo Berlyne finalininkui I. Kozlovskiui arba kauniečiui V. Blažiui.

100 m peteliške, moterys. Lietuvos rekordininkė A. Dobrovolskaitė ar Lietuvos merginų iki 17 m. rekordininkė G. Grigonytė. Prieš metus greitesnė buvo Aistė, prieš mėnesį Giedrė. Kuri greitesnė dabar. O gal ir iki finišo minutės laukt nereikės?

100 m peteliške, vyrai. Keturi beveik lygūs, bet vienas vis tiek lygesnis… Kuris? Mūsiškiai Paulius, Edgaras, Tadas ar svečias Aliaksandras. Lauksim… Gal čia vienas rezultatas iš to geriausių trejetuko?

400 m kompl. pl., moterys. Tik šešios, bet atkaklios. E. Bespalko ar L. Dobrovolskaitė. Ir gal 4.59,99???

400 m kompl. pl., vyrai. Didelis šansas svečiui. Geriausią rezultatą turintis S. Vadeiko iš Grodno prieš mūsų jaunuosius D. Margevičių, M. Mikalauską, D. Rapšį.

Estafetės 4×200 m l. stiliumi. 8 moterų ir 7 vyrų komandos varžysis šioje rungtyje. Kokia sudėtim stos į kovą ekipos, ar kas sieks Lietuvos rekordų?

 

Visa tai Ketvirtadienį nuo 16 val. Anykščiuose.

Kova prasideda!


Pirmieji tarpiniai atsakymai po I varžybų dienos:

Geriausieji (kol kas…)

Jūratė Ščerbinskaitė       200 m l. stiliumi       734
Raminta Dvariškytė       200 m krūtine       699
Aistė Dobrovolskaitė       100 m peteliške       691

ir

Igor Kozlovskij       200 m krūtine       734
Edgaras Štura       100 m peteliške       710
Simonas Bilis       200 m l. stiliumi       686

Ką pasiekėm?

200 m l. stiliumi, moterys. Labai tikėtasi. Jūratė Ščerbinskaitė – čempionė. Ir po 6 sek. Monika Apčinikovaitė, dar po 0,01 sek. (!!!) Guoda Jonelytė. O rekordo tai norėjosi…

200 m l. stiliumi, vyrai. Kova, kova, kova… D. Spudvilui nepavyko išsaugoti savo titulo. Nugalėjo Simonas Bilis, praėjusio sezono šios rungties lyderis (1.57,00). Ir rezultatas geresnis – 1.52,65. O konkurentai šalia buvo – Eimantas Vijaikis pirmavo 195 metrus ir atsiliko tik 0,03 sek., „nugaristas“ Matas Andriekus kiek daugiau nei sekundę.

50 m nugara, moterys. Vėl labai tikėtasi. Inga Šukytė – pirma, Ieva Zarankaitė, Joana Ulytė (netikėta, bent mums) – prizininkės.

50 m nugara, vyrai. Įspūdinga. 1,5 sek. persvara prieš antrą vietą, 50 m nuotolis. Justinas Bilis be konkurencijos. D. Grigalionis antrą vietą turėjo užleisti Gyčiui Stankevičiui.

200 m krūtine, moterys. Gražu, stipru. Taip, kaip buvo Lietuvos čempionate vasarą – R. Dvariškytė, U. Kazakevičiūtė, J. Kiseliova. Tik Ramintos persvara gerokai ryškesnė.

200 m krūtine, vyrai. 2/3 tikėtasi. Igoris Kozlovskis patvirtino savo aukštą lygį, Vaidotas Blažys – antras. Kiek netikėtas 16-mečio J. Gamperio žingsnis pirmyn šioje rungtyje. Trečia vieta ir puikus rezultatas.

100 m peteliške, moterys. Visiškai tikėtasi. Labiau patyrusi Aistė Dobrovolskaitė laimėjo prieš Giedrę Grigonytę. Tik svajojosi geresnių sekundžių. Kova, kova…. Trečioji – Ieva Zarankaitė.

100 m peteliške, vyrai. Iš keturių prognozuotų lygūs buvo trys. Ir visi mūsiškiai. Lygesniu tapo Edgaras Štura užtikrintai įveikęs patyrusi Paulių Viktoravičių ir jaunąjį Tadą Duškiną.

400 m kompl. pl., moterys. Vėl gi be pakitimų, kaip prieš mėnesį čia, Anykščiuose. Ir sekundės beveik tos pačios. Erika Bespalko, Laura Dobrovolskaitė, Raminta Juodkaitė. Ech, tas Lauros 100 m krūtine….

400 m kompl. pl., vyrai. Pasirodo jauniesiems lietuvaičiams dar teks padirbėti. Svečias iš Gardino Stanislav Vadeiko ne daug, bet priekyje. Toliau Deividas Margevičius ir Danas Rapšys (oi tie akinukai…, galėtų ir nekristi).

4×200 m l. stiliumi estafetės. Linksma, greita ir pagaliau rekordai!!! Kauno plaukimo mokyklos ir moterys (Aistė Dobrovolskaitė, Neringa Šalčiūtė, Monika Apčinikovaitė, Laura Dobrovolskaitė – 8.52,95), ir vyrai (Tadas Duškinas, Šarūnas Jankauskas, Eimantas Vijaikis, Matas Andriekus – 7.41,65) gerokai aplenkė savo varžovus ir pagerino Lietuvos rekordus. Rekordiškai plaukė ir jaunieji vilniečiai (Matas Bajorinas, Eimantas Milius, Povilas Strazdas, Jevgenij Rogožin). Jų rezultatas – 8.33,86 – Lietuvos berniukų iki 15 m. rekordas.

 

Nugalėtojai ir prizininkai:  
Id_nug  

Rytojus…

Intriga mažoji – II diena

6 individualios rungtys ir viena estafetė moterims ir vyrams.

400 m l. stiliumi, moterys. Kad nugalės J. Ščerbinskaitė beveik nėra abejonių, ar bus dar vienas Lietuvos rekordas – matysim. Kas prizininkės – G. Jonelytė, L. Mačiulaitytė, jaunoji A. Kubiliūtė. Tik po finišo, ir tikėkimės atkaklaus.

400 m l. stiliumi, vyrai. Praėjusių metų Lietuvos čempionas Š. Jankauskas, S. Žiaukas, Lietuvos jaunių rekordininkas P. Strazdas, o gal niekam nežinomi 🙂 I. Kozlovskis, M. Andriekus, svečiai iš Baltarusijos. Čia kova turėtų būti labai atkakli.

50 m krūtine, moterys. Kandidatės beveik tos pačios. Dvi tarptautinės plaukimo meistrės, Pekino olimpietė R. Dvariškytė ir Singapūro jaunių olimpietė U. Kazakevičiūtė, Lietuvos vasaros čempionė Jekaterina Kiseliova, LPF taurės laimėtoja E. Rudytė. Prognozės ypač sunkios, lems šimtosios sekundės dalys.

50 m krūtine, vyrai. Be G. Titenio ir E. Dautarto, ryškiai išsiskiria V. Blažys. Ar pavyks jam priartėti prie savo „kostiuminio“ rezultato – 27,68. Ar nesutrukdys laimėti J. Gamperis, 200 m nuotolyje finišavęs trečiu…

100 m nugara, moterys. Čia jau startuos ir Lietuvos rekordininkė Rugilė Mileišytė, tik ką perskridusi Atlanto vandenyną. lrytas_logo Ar pavyks jai konkurenciją sudaryti Ingai Šukytei. Vėl lauksim greitų jaunųjų U. Mažutaitytės, E. Gliožerytės sekundžių.

100 m nugara, vyrai. Po starto 50 m nugara rungtyje favoritas – Justinas Bilis. Na o patekti į finalą norinčių – gerokai daugiau nei 6. Nėra Vytauto Janušaičio, bet yra Deividas Grigalionis. Nestartuoja Matas Andriekus, bet yra Gytis Stankevičius. O kur dar Aivaras Kubilius, Eimantas Vijaikis….

200 m peteliške, moterys. Ar nusiteikusi Lietuvos rekordininkė A. Dobrovolskaitė savo rekordą pagerint dar kartelį? Kokią konkurenciją jai sugebės sudaryti G. Tribockytė, I. Zarankaitė?

200 m peteliške, vyrai. Edgaras Štura jau laimėjęs čia 100 m peteliške, tikimės bandys įveikti visus varžovus, o taip pat ir 2 min ribą.

50 m l. stiliumi, moterys. Sprintas lieka sprintu. R. Mileišytė, G. Grigonytė, toliau loterija.. Bet labai „užveda“.

50 m l. stiliumi, vyrai. Ir čia sprintas. Kas taps greičiausiu. Patyręs P. Viktoravičius, jaunieji T. Duškinas, broliai J. Ir S. Biliai, E. Apčinikovas. Laukti liko nedaug.

100 m kompl. pl., moterys. Dvi rekordininkės – R. Mileišytė ir G. Grigonytė, ir rezultatai panašūs. Įdomu… Ir, tikėtina, tik trečia vieta kitoms. Ir labai lygioms…

100 m kompl. pl., vyrai. I. Kozlovskis, E. Vijaikis, M. Kučinskas…? O Vytautas tai Dubajuje 🙂

Estafetės 4×100 m l. stiliumi. Net 10 moterų ir 16 vyrų komandų varžysis šioje rungtyje. Favoritai – Kauno PM moterys ir vyrai. O toliau – vienas žodis „estafetė“. ČIA GI KOMANDA.

O apie tai Penktadienį nuo 16 val. Anykščiuose, baseine

Kova tęsiasi…


Tarpinis reitingas po II-osios varžybų dienos

Vyrai:

Reitingas_vyr

Moterys:

Reitingas_mot

Lietuvos rekordai per pirmąsias 2 varžybų dienas:

Jūratė Ščerbinskaitė     400 m laisvu stiliumi     4.18,70         Lietuvos moterų rekordas

Lietuvos merginų iki 17 m. rekordas
                       
Povilas Strazdas     400 m laisvu stiliumi     4.06,41         Lietuvos berniukų iki 15 m. rekordas
                       
Jevgenij Rogožin     50 m laisvu stiliumi     24,39         Lietuvos berniukų iki 15 m. rekordas
                       
Kauno plaukimo mokykla
Aistė Dobrovolskaitė
Neringa Šalciūtė
Monika Apčinikovaitė
Laura Dobrovolskaitė
    4 x 200 m laisvu stiliumi     8.52,95         Lietuvos moterų rekordas
                       
Kauno plaukimo mokykla
Tadas Duškinas
Šarūnas Jankauskas
Eimantas Vijaikis
Matas Andriekus
    4 x 200 m laisvu stiliumi     7.41,65         Lietuvos vyrų rekordas
                       
Vilniaus vandens sporto mokykla
Matas Bajorinas
Eimantas Milius
Povilas Strazdas
Jevgenij Rogožin
    4 x 200 m laisvu stiliumi     8.33,86         Lietuvos berniukų iki 15 m rekordas

Baigės jau diena antra, finišas artėja…

Ką pasiekėm?

 

400 m l. stiliumi, moterys. Ką norėjom, tą ir gavom. J. Ščerbinskaitė pirma, puikus Lietuvos rekordas 15min_logo, geriausias varžybų pasiekimas (kol kas). Prizininkės – Guoda Jonelytė ir jaunoji Aistė Kubiliūtė.

400 m l. stiliumi, vyrai. Deja, kovos čia nebuvo. Niekam nežinomas 🙂 Igoris Kozlovskis nuo pat starto iki finišo niekam nepaliko jokių vilčių. Praėjusių metų Lietuvos čempionas Šarūnas Jankauskas kovas baigė parengiamuosiuose plaukimuose, Simas Žiaukas su asmeniniu rekordu liko antras. Vienas Lietuvos jaunių rinktinės lyderių Povilas Strazdas pralaimėjo kovą dėl trečiosios vietos Matui Andriekui, bet daugiau kaip 3 sek. pagerino Lietuvos vaikinų iki 15 m. rekordą (4.06,41).

50 m krūtine, moterys. Prizininkės plaukiant krūtine nesikeičia, keičiasi tik vietos. Šiandien greičiausia buvo jauniausioji – Urtė Kazakevičiūtė. Prizininkės buvo visai šalia. Antroji – Jekaterina Kiseliova, trečioji – Raminta Dvariškytė.

50 m krūtine, vyrai. Prognozės pasitvirtino visiškai. Vaidotas Blažys priekyje (gaila, rezultatas gan tolimas nuo turimo). Sidabras – Jevgenijui Gamperiui, bronza – į Gardiną Denisui Gaidukevich.

100 m nugara, moterys. Tolima kelionė nesutrukdė Rugilei Mileišytei pirmauti nuo starto iki finišo. Tik Lietuvos rekordas buvo kiek toliau. Dar vienas medalis, šįkart sidabro keliauja į Gardiną Natalijai Vaskevič, sugebėjusiai prastą startą kompensuoti puikiu finišu. Trečioji vieta – Ingai Šukytei.

100 m nugara, vyrai. Trys panevėžiečiai ir trys kauniečiai šiame finale. Eimantui Vijaikiui, gerai įveikusiam II distancijos pusę, vis tik nepavyko pasiekti puikiai startavusio Justino Bilio. Bronza – 15-mečiam Danui Rapšiui. Neoficialią kovą tarp miestų laimėjo panevėžiečiai (I, III, V vietos).

200 m peteliške, moterys. Be didesnių problemų Aistė Dobrovolskaitė laimėjo. Kiek netikėtai sidabras atiteko uteniškei Ievai Zarankaitei, bronza – „planuotai“ nugalėtojos sesei Laurai. Tik rezultatų norėtųsi kiek linksmesnių, nors prieš metus, kitus buvo dar blogiau…

200 m peteliške, vyrai. Antrasis auksas Edgarui Šturai. Ir 2 min neprireikė, bet Lietuvos rekordas sudrebėjo, bet išgyveno. Trūko tos kovos, kad šalia kas nors kvėpuotų… Prizininkai atsiliko „solidžiai“ – A. Ščemeliovas – 10 sek, T. Cineli – 13 sek.

50 m l. stiliumi, moterys. Rugilė Mileišytė laimi dar vieną auksą, nors visai šalia ir Giedrė Grigonytė. Vėl tarp prizininkių Monika Apčinikovaitė. Ir jau 10 metų nejuda rekordai…

50 m l. stiliumi, vyrai. Čia iš tikrųjų sprintas. Ir emocijos. Ir nervai. Patirtis davė savo. Paulius Viktoravičius priekyje, jaunieji Tadas Duškinas, Edvinas Apčinikovas, broliai Justinas ir Simonas Biliai iš paskos. Ir dar ryte pasiektas Lietuvos jaunučių rekordas –Jevgenijus Rogožinas – 24,39. Šaunu!!!

100 m kompl. pl., moterys. Atsisakius finale varžytis Rugilei Mileišytei (jau dvi pergalės šiandien) Giedrė Grigonytė be didesnės įtampos tampa nugalėtoja. O visą distanciją vykusi šauni kova dėl II vietos taip ir baigėsi lygiomis – Evelina Rudytė ir Ieva Zarankaitė sienelę pasiekė kartu, abi antros.

100 m kompl. pl., vyrai. Igoris Kozlovskis, šalia Eimantas Vijaikis, kiek toliau Mindaugas Kučinskas. Jokių netikėtumų.

Estafetės 4×100 m l. stiliumi. Ir pagaliau emocijų sprogimas. Moterys – Kauno PM ar Vilniaus VSM. Likus plaukti 50 m komandas skyrė 0,01 sek. Finiše greitesnės buvo vilnietės. Kad laimėt, G. Grigonytei teko plaukti labai greit – 56,47. Ir draugės – Raminta Dvariškytė, Karolina Varsockaja, Laura Mačiulaitytė – nepavedė.

Dar linksmiau vyrų tarpe. Pirmi du etapai – priekyje šiauliečiai. Likus 100 m – lyderiai panevėžiečiai. O finiše pirmieji – Kauno PM plaukikai. Eimantas Vijaikis, Edvinas Apčinikovas, Matas Andriekus ir Tadas Duškinas šiandien neturėjo lygių.

 

Rytojus…

Intriga mažoji – III diena

Paskutinės 6 individualios rungtys ir kombinuota estafetė moterims ir vyrams.

100 m l. stiliumi, moterys. R. Mileišytė, A. Dobrovolskaitė, J. Ščerbinskaitė jau ne po vieną auksą turi šiose varžybose. Kam šypsosis sėkmė dabar? Atsakymas šeštadienį 15.15 val.

100 m l. stiliumi, vyrai. Kaip ir 50 m l. stiliumi plaukime, pretendentai tie patys. P. Viktoravičius, T. Duškinas, broliai J. ir S. Biliai, E. Apčinikovas. Gal čia jaunimas laimės?

200 m nugara, moterys. Klaipėdietė Inga Šukytė ar Natalija Vaškevič iš Grodno. Deja, kitoms merginoms tik bronza. O gal ir nustebins kas?

200 m nugara, vyrai. A. Kubilius, G. Stankevičius, E. Vijaikis, Lietuvos jaunių rekordininkas D. Rapšys. Tai pagrindiniai pretendentai į auksą.

100 m krūtine, moterys. Lyderės plaukiant krūtine vėl tos pačios. Ir vasarą, ir žiemą prizines vietas dalijasi R. Dvariškytė, U. Kazakevičiūtė, Jekaterina Kiseliova. Čia Raminta ir Urtė jau laimėjo, gal atėjo laikas ir Jekaterinai?

100 m krūtine, vyrai. Vienintelis E. Dautarto startas Anykščiuose. Ar pavyks jam patekti į absoliutų varžybų trejetuką? Ar nesutrukdys laimėti V. Blažys ar J. Gamperis?

200 m kompl. pl., moterys. 12 pretendenčių į auksą ir galimybės visų labai panašios. Viskas spręsis baseine…

200 m kompl. pl., vyrai. Vytautas Janušaitis pasaulyje penktas J. O Anykščiuose besivaržantiems iki jo rezultatų, kaip iki…………

50 m peteliške, moterys. Po pergalės 100 m kompl. pl. ir estafetėje 4×100 m l. stiliumi, niekas neturėtų sutrukdyti G. Grigonytei ir šioje rungtyje. Bet norėtųsi ir rekordo kokio 🙂

50 m peteliške, vyrai. Sprinteriai „laisvūnai“, sprinteriai „delfinistai“. E. Štura jau du auksai čia. Ar bus trečias? Juk prieš mėnesį Anykščiuose laimėta. O gal P. Viktoravičius parodys ką gali. Ir T. Duškinas nepėsčias… Kovos, tikimės, gražios bus.

800 m l. stiliumi, moterys. Klausimas tik vienas. Ar J. Ščerbinskaitei paklus dar vienas Lietuvos rekordas? Ir kas užims kitus du pakylos laiptelius?

1500 m l. stiliumi, vyrai. 6 tikri vyrai ir tik 1500 metrų iki finišo. Du iš Vilniaus, du iš Kauno ir du iš Gardino. Ištvermė, taktika, charakteris, rekordai – visa tai mes matysim apie 16.30 val. Siūlome visiems desertui.

Visi atsakymai Šeštadienį nuo 15 val. Anykščiuose, baseine

Kova tęsiasi…

 

 

nuostatai                   regulations (eglish)
pirminė paraiška . doc                   preliminary entry form

 

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai