Varžybos

Kauno mero taurė – 2013

2013 m. Kauno m. Mero taurė – 2013 vyko šių metų kovo 22-23 dieną Kauno plaukimo mokyklos baseine „Dainava“. Šiose tarptautinėse vaikų plaukimo varžybose, kurios surengtos IX-ąjį kartą dalyvavo komandos iš Lietuvos,  Latvijos, Estijos, Rusijos.

Šiose varžybose daugiau nei 230-imt vaikų varžėsi dėl dvidešimt komplektų medalių asmeninėse  rungtyse kur buvo pasiekta tikrai puikių rezultatų, netrūko emocijų, baseine buvo gera nuotaika.

O viena rungtis buvo 6*50 m L/st mišri estafetė (3 mergaitės, 3 berniukai) kuri susilaukė daug emocijų, palaikymo ir sirgimo už mylimą komandą, o  nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti specialiais saldžiais prizais (tortu su plaukimo emlema). Saldžius prizus kiekvienos indvidualios rungties nugalėtojams ir prizininkams skyrė, bendrovė Novaco. Dėkojame jiems už saldumynus, prizus ir nuolatinį palaikymą.

Tokio tipo estafetė pasirinkta buvo ne veltui, nes vis daugiau plaukimo pasaulyje pasigirsta kalbų, kad ateityje galima mišrių estafečių sulaukti ir svarbiausiose plaukimo varžybose, kadangi plaukimas būna gražesnis akiai, įdomesnis ir nenuspėjamas bei patrauklesnis žiūrovams.

Mišrios estafetės jau buvo išbandytos 2012 m. Europos trumpo vandens čempionate taip pat numatytos ir šių metų Europos jaunių plaukimo čempionato programoje.

Geriausi varžybų sportininkai pagal Fina reitingą (3 mergaitės ir 3 berniukai)

Berniukų tarpe geriausi trys plaukikai:

Nugalėtoju Kauno plaukimo mokyklos atstovas Eigirdas Jankauskas, baseinas “Vilija”, antras buvo taip pat Kauno mokyklos atstovas Vilius Šarkinas, baseinas “Šilainiai”, trečias buvo svečių atstovas iš Latvijos klubo “Ridzene” Artjoms Macenins.

Mergaičių tarpe geriausios trys mergaitės:

Nugalėtoju tapo svečių atstovė iš Rusijos Veronika Beliajeva, antra buvo Latvijos atstovė Kristiana Maskava, trečia buvo Rusijos atstovėMarina Mitrofanova.

Kad varžybos būtų gražios, sklandžios stipriai prisidėjo: Kauno m. savivaldybės ir sporto skyrius, Kauno plaukimo mokykla, Lietuvos plaukimo federacija, AB Nowaco.

Varžybose lankėsi ir nugalėtojus sveikino Kauno m. vicemeras Stanislovas Buškevičius , Lietuvos premjero patarėjas sporto reikalams Vytautas Janušaitis, Nowaco atstovas Elvis Tartilas, Kauno plaukimo mokyklos direktorius Šarūnas Mažutaitis, pavaduotojas Erikas Skyrius.

Dėkojame varžybų organizatoriams, teisėjams už puikias varžybas, rėmėjams už skirtą dėmesį ir prizus.

Varžybų rezultatai
Geriausi sportininkai

Informaciją pateikė Saulius Binevičius

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai