Varžybos

Kauno mero taurė 2014

Kovo 28-29 d. Kauno plaukimo mokykla jau X-ąjį kartą baseine „Dainava“ surengė “Kauno m. Mero taurė – 2014”. Šiose tradicinėmis tapusiose tarptautinėse vaikų plaukimo varžybose jaunieji plaukikai pradeda savo kelią link didžiųjų pergalių, Olimpinės svajonės.

Šiais metais varžybose dalyvavo komandos iš Lietuvos,  Latvijos, Estijos, Rusijos. Net 292 vaikai iš 11 klubų varžėsi dėl 20 komplektų medalių asmeninėse  rungtyse. Čia netrūko tikrai puikių rezultatų, liejosi emocijos, baseine tvyrojo gera nuotaika, vaikai kovojo dėl kiekvienos sekundės dalelės.
 
Daugiausia emocijų sukėlusi rungtis vyko pirmąją varžybų dieną – mišri estafetė 6×50 m laisvuoju stiliumi. Estafetę, kurioje kiekvienai komandai atstovauja po 3 mergaites ir berniukus, laimėjo Kauno plaukimo mokyklos jaunieji sportininkai iš „Šilainių“ baseino (E. Fiodorovas, M.Juknytė, K. Bertmonaitė, I.Stackevičiūtė, P.Gasparavičius, N. Ašmonas). Jie buvo apdovanoti firminiais nugalėtojų marškinėliais.
 

Nuotraukos (T.Toleikis)

Beje,  šiose varžybose pirmąsias savo svajones įgyvendino ir Rūta Meilutytė, kuri 2008 m. kaip Kauno plaukimo mokyklos baseino „Šilainiai“ atstovė su komanda estafetėje plaukime laimėjo didelį saldų tortą.

„Tradicijos išlieka tokios pačios ir smagu, kad po tiek metų čempionais tapo vėl „Šilainiai“ komanda. Saldžius prizus kiekvienos individualios rungties nugalėtojams ir prizininkams skyrė „Bidvest Lietuva”. Šįkart  ši bendrovė skyrė prizus ne tik geriausiems plaukikams, bet ir visiems svečiams iš užsienio grįžo taip pat su saldžiais prizais. Dėkojame rėmėjams už saldumynus, prizus ir nuolatinį palaikymą. Kad varžybos būtų sklandžios, kartu su „Bidvest Lietuva” daug prisidėjo ir Kauno miesto savivaldybės ir sporto skyrius, Kauno plaukimo mokykla, Lietuvos plaukimo federacija”, – teigė varžybų vyr. teisėjas Saulius Binevičius.

Geriausiu varžybų sportininku tapo svečias iš Latvijos Rinardas Korsakis, surinkęs daugiausiai taškų tarp berniukų – 438. Tarp mergaičių geriausiai pasirodė 477 taškus surinkusi Liepa Kluonytė iš Kauno centro sporto mokyklos.
Daugybę apdovanojimų nuskynė Kauno plaukimo mokyklos atstovai:
• Ieva Stackevičiūtė – du aukso ir vienas bronzos medalis,
• Vesta Stanionytė – du aukso medaliai,
• Kristina Bertmonaitė – vienas aukso ir vienas sidabro medalis,
• Eimantas Fiodorovas – vienas aukso medalis,
• Erikas Grigaitis – vienas sidabro ir vienas bronzos medalis,
• Justinas Bagdanavičius – vienas sidabro medalis,
• Martyna Juknytė – vienas bronzos medalis,
• Gustas Bepirštis – vienas bronzos medalis.

„Tikimės, kad iš jų neužilgo išaugs stipri, greita pamaina mūsų dabartinėms Lietuvos plaukimo žvaigždėms”, – teigė buvęs olimpietis S.Binevičius.

 

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai