Varžybos

Varėnoje vyko populiarėjantis šeimų plaukimo turnyras „Dano Rapšio taurė 2018“

varena tapo simboline seimu sostine 5aef33d29236a

Šį šeštadienį Varėna tapo simboline šeimų sostine – vos daugiau nei metus veikiantis Varėnos sporto centro baseinas sukvietė jau į antrąsias respublikines šeimų plaukimo varžybas „Dano Rapšio taurė 2018“, kuriose dalyvavo plaukimo entuziastai iš visos Lietuvos. Kad šis plaukimo turnyras tikrai įdomus ir dėmesio vertas sporto renginys, paliudijo ir nuotaikingai nusiteikę trisdešimt septynių komandų dalyviai, ir gausus žiūrovų būrys.

Pagrindinis šių varžybų dalyvis, žinoma,jų „veidas“ – Europos plaukimo čempionas Danas Rapšys. Varžybų pradžioje pasveikinęs visus susirinkusius į Varėnos baseiną, palinkėjęs gerų startų ir puikių rezultatų, jis pirmasis pademonstravo meistrišką plaukimą, o vėliau įdėmiai stebėjo visas varžybas.

„Iš tiesų, labai džiaugiuosi, kad dalyvauju šiame turnyre. Man didelė garbė būti respublikinių šeimų plaukimo varžybų, vykstančių Varėnoje, „veidu“. Labai džiugu matyti, kad šiemet dalyvių žymiai daugiau nei praėjusiais metais. Tikrai nesigailiu, kad šiandien esu čia, Varėnoje, kuri mane sutinka labai svetingai. Jaukus baseinas, daug linksmų veidų, puikiai suorganizuotas turnyras, kuriame esu pasiruošęs dalyvauti kasmet. Teigiamų įspūdžių šiandien prisigaudžiau daugiau nei per savo varžybas. Šiais metais plaukimai daug stipresni, lygis tikrai daug aukštesnis. Galbūt kitąmet suorganizuosime ir tarptautines varžybas“, – sakė D.Rapšys. Jo pažadas be abejonės reiškia, kad kitąmet šios varžybos turi ambicijų tapti dar aukštesnio lygio ir masiškesnėmis.

varena tapo simboline seimu sostine 5aef33d29236a

Pagyrų varėniškiams negailėjo ir plaukimo varžybas labai teigiamai įvertinęs Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis. Jis pasidžiaugė, kad antrus metus Varėnoje organizuojamos respublikinės plaukimo varžybos – puikus socialinis projektas, kuriame dalyvauja daug šeimų iš visos Lietuvos. „Puikiai suorganizuotos varžybos. Matome, kad jos pasiteisino ir yra labai naudingos gyventojų užimtumo bei sveikatinimo prasme“.

Už pavyzdinę iniciatyvą E.Vaitkaitis dėkojo šias varžybas organizavusiems Varėnos sporto centro darbuotojams, taip pat Varėnos rajono savivaldybei ir, be abejo, Danui Rapšiui. Šių varžybų globėjas,

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta, sveikino iš visos Lietuvos į Varėną suvažiavusius plaukimo mėgėjus, padėkojo plaukikui Danui Rapšiui už sutikimą, kad Varėnoje būtų organizuojamos jo vardu pavadintos respublikinės šeimų plaukimo varžybos.

„Šiandien tikrai puiki diena. Dėkoju visiems, kurie atsiliepėte į kvietimą ir šiandien dalyvaujate šiame turnyre. Siekiame tapti sportiškiausiu miestu, tad labai džiaugiamės, kad ir šios varžybos gausios dalyvių“, – pažymėjo meras A.Kašėta.

Viso turnyro, kuriame varžėsi komandos iš Varėnos, Vilniaus, Kauno, Alytaus, Druskininkų, Šiaulių, Panevėžio, metu smagių emocijų ir geros nuotaikos tikrai netrūko. Vienos jų dalyvavo pirmą kartą, o kitų atstovai sakė, kad sudalyvavę pernai, antrosioms ruošėsi visus metus. Varžybomis susidomėjo ir jose drauge su dukrele Ula bei giminaitėmis plaukė bei džiaugėsi jose sudalyvavusi kitą šeštadienį Varėnoje ėjimo varžybas organizuojanti įvairių sporto renginių organizatorė ir vedėja, sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė.

„Dano Rapšio taurė“ – puikus plaukimo populiarinimo, drauge ir gero laiko praleidimo turnyras lygiagrečiai su žinomu plaukimo pasaulio „veidu“ ir favoritu. Organizatoriai džiaugiasi, kad jos tikrai pavyko. Norėdami pritraukti daugiau plaukimo entuziastų, šiais metais jie sugalvojo naujovę – varžybos vyko dviejose grupėse. „A“ grupę sudarė daugiau patyrę, buvę plaukikai, turintys patirties dalyvaujant plaukimo varžybose ar panašiuose renginiuose. „B“ grupėje varžėsi mėgėjai, norintys išbandyti jėgas plaukimo varžybose bei pasimėgauti šiuo renginiu.

„Kadangi turime ambicijų tapti sportiškiausiu miestu Lietuvoje, stengiamės organizuoti ne tik daug, bet ir aukšto lygio sporto renginių. Ir dalyviai, ir žiūrovai, na ir mes, organizatoriai, tikrai patenkinti. Gera dalyvių nuotaika ir linksmos emocijos įrodo, kad šios varžybos – puikus renginys, kuris tikrai prisidės prie plaukimo populiarinimo Varėnos krašte. Šiose varžybose dalyvavo aštuoniolika varėniškių komandų. Džiugu, kad šiais metais jie iškovojo daug prizų, net ir pagrindinį apdovanojimą. Šias šeimų plaukimo varžybas tikrai rengsime kasmet, jas planuojame įvairesnes ir jos bus kasmetiniu bene svarbiausiu Varėnos sporto centro renginiu. Danas Rapšys – vienas didžiausių jaunimo favoritų, tad jo vardas pritrauks nemažai dalyvių. Tikimės, kad sudalyvavę varžybose, šeimų nariai pamėgs vandens pramogas dar labiau ir lankysis baseine visi kartu“, – pažymėjo renginio organizatoriai.

Varžybose komandą sudarė keturi šeimos nariai, iš kurių bent vienas turėjo būti vaikas iki 16 metų, o kitų amžius nebuvo ribojamas. Tad komandas atstovavo seneliai, jų vaikai, vaikaičiai, žentai ir marčios arba kitaip susiję giminystės ryšiais – senelis su vaikaičiais, tėvas su dukromis ir kt. Plaukimo estafetėje pirmąjį plaukimą komandos nariai privalėjo plaukti nugara, o kitus tris plaukimo būdus galėjo pasirinkti savo nuožiūra. Vyko parengiamieji, pusfinalių ir finalinis plaukimai.

A grupėje nugalėjusiai komandai buvo įteikta Dano Rapšio taurė. Antros, trečios ir ketvirtos vietos varžybų laimėtojams – Varėnos sporto centro taurės. Pirmąją vietą ir Dano Rapšio taurę iškovojo kauniečių komanda „Būsiu sveikas“, atplaukusi per 0.56,7 min. Komandos kapitonas Tadas Girčys, kurio komandoje plaukė šeimos nariai Vakarė, Aušrinė ir Domas Girčiai,džiaugėsi, kad tapo antrųjų varžybų nugalėtojais .Jie sakė visi daugiau ar mažiau susiję su vandens sportu, mėgsta plaukti. „Varėnos baseinas mums tikrai patiko – maloni aplinka ir svetingi jo šeimininkai. Labai džiaugiamės dalyvavę ir tikrai dalyvausime kitąmet“. Jiems buvo įteiktas ir rėmėjo „Sportland“ 200 eurų pinigų čekis.

Antrąją vietą laimėjo praėjusių metų nugalėtojai – kauniečių komanda „Strėlės“, atplaukusi per 0.58,9 min. Treti per 1.04,1 min. atplaukė komanda „AbraKadabra“ iš Vilniaus, o ketvirtieji – finišą per 1.07,1 min. pasiekusi komanda „Dainava“ iš Varėnos rajono. Visi laimėtojai buvo apdovanoti medaliais. Varėnos sporto centro direktorius Ruslanas Oleinikas laimėtojams įteikė Sporto centro padėkas.

B grupėje visas prizines vietas iškovojo Varėnos krašto komandos, tad ir pagrindinis apdovanojimas liko Varėnoje. Varžybas laimėjusiai varėniškių jaunuolių komandai „Kiečiausi“ įteikta įspūdinga ir originali Varėnos rajono herbą – bites – bei šeimų plaukimo varžybas iliustruojanti taurė – iš lieto akmens sukurta skulptūra. Ją specialiai šioms varžyboms sukūrė jaunas Varėnos krašto menininkas Tautvydas Averka. Jiems taip pat įteiktas ir 200 eurų „Sportland“ pinigų čekis. Ši komanda finišą pasiekė per 1.11,4 min.

Komandos kapitonas Mantas Sabaitis, varžybose dalyvavęs su sese Urte bei giminaičiais Eriku ir Mariumi, džiūgavo ir atviravo, kad ruošdamiesi varžyboms tikrai negalvojo, jog taps ir nugalėtojais. Antrąją vietą laimėjo taip pat varėniškių komanda „Varėna United“, atplaukusi per 1.13,1 min. „Sraigės“ iš Naujųjų Valkininkų finišą pasiekė per 1.13,7 min. ir liko treti. Ketvirtoji komanda „Guti (Mikalauskai)“ finišą pasiekė per 1.14,0 min. Antros, trečios ir ketvirtos vietos varžybų laimėtojams bus įteiktos Varėnos sporto centro taurės. Jie taip pat buvo pamaloninti partnerio – UAB „Emsi“ – pardavimų vadovės Gitanos Matuizienės įteiktais tortais.

Specialiais prizais buvo apdovanoti jauniausias ir vyriausias varžybų dalyviai. Malonią staigmeną Danui Rapšiui padarė varžybose dalyvavusi jo giminaičių komanda, o vienas iš jos narių – keturmetis Arijus Stravinskas – tapo jauniausiu varžybų dalyviu. Vyriausia dalyvė – Stasė Granatauskienė iš Druskininkų. Jiems prizus įteikė UAB „Varėnos vandenys“ direktorius Eimantas Kirkliauskas.

Kiekvienas dalyvis dovanų gavo ne tik po specialiai renginiui pagamintus marškinėlius su simbolika „Dano Rapšio taurė–2018“, bet ir patyrė neišdildomų įspūdžių bei turėjo galimybę pabendrauti su Danu Rapšiu, kuris noriai bendravo su kiekvienu, papasakojo apie kasdienines treniruotes ir savo pasiekimus. Kiekvienas panorėjęs galėjo su žymiu plaukiku nusifotografuoti prie renginio sienelės, gauti jo autografą. Varžybose dalyvavusios šeimos gavo šeimos dalyvio kortelę, su kuria turėjo galimybę ne tik laimėti UAB „Sportland“ įsteigtus 100 eurų vertės dovanų kuponus ir kitų vertingų prizų, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto įsteigtus apdovanojimus, varžybų partnerių „COCA COLA HBC Lietuva“, UAB „Emsi“, UAB „Varėnos pienelis“, UAB „Varėnos vandenys“ įsteigtų vertingų prizų bei dovanų, bet turiningai ir smagiai praleisti laiką nuotaikingame renginyje.

varena tapo simboline seimu sostine 5aef33d841186

Varėnos baseine vyko ne tik plaukimo turnyras – šventės dalyviams nuobodžiauti neleido renginių vedėjas, dalyvių laukė ir nuotaikinga kultūrinė programa: įspūdingi šokių studijos „Infinitum“ šokėjų pasirodymai, dainomis linksminusios sesės Juknevičiūtės, renginį dar įspūdingesniu padarė jį įgarsinusi „RTA“ grupė.

Plaukimo varžybų organizatoriai padėkojo visiems renginio partneriams ir rėmėjams, kurie prisidėjo prie šventės sėkmės: pagrindiniam rėmėjui UAB „Coca–cola HBC Lietuva „Neptūnas“, UAB „Sportland“, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, UAB „Varėnos pienelis“, UAB „Varėnos vandenys“, UAB „Emsi“, renginių organizatoriui„NoPanic“, prekybos centrui„Iki“, „RTA grupei“, kavinei – picerijai „ FORTŪNA“. Jiems buvo įteiktos padėkos, kuriose – plaukimo kepurėlės su Dano Rapšio autografu.

Šeimų plaukimo varžybų dalyviai turėjo puikią progą įsitikinti Varėnos sporto centro baseino patrauklumu. Duris atvėręs vos daugiau nei prieš metus,jis jau spėjo tapti pamėgtu traukos centru, viliojančiu varėniškius ir rajono svečius. Čia ne tik nuolat vyksta plaukimo užsiėmimai įvairaus amžiaus vandens pramogų mėgėjams, siūloma naujų veiklų, kuriose dalyvauja vis daugiau mokinių, bet ir suorganizuotos jau ne vienerios plaukimo varžybos. Be to, čia teikiamos paslaugos yra nebrangios, patalpos neperpildytos žmonių. Varėnos krašto gyventojai ir svečiai gali džiaugtis ne tik vandens pramogomis – čia taip pat suteikiama galimybė lankyti grupines veiklas: plaukimo pamokas, kineziterapijos bei aerobikos užsiėmimus vandenyje ir kt. Visus grupinius užsiėmimus, kuriems reikalinga išankstinė registracija, veda profesionalūs treneriai bei specialistai.

Varėnos sporto centro baseine įgyvendinamos gražios iniciatyvos neliko nepastebėtos ir už šią veiklą sporto centrui skirtas svarus įvertinimas. Plaukimo sporte naujokas Varėnos sporto centras ir jo veikla jau nominuota reikšmingu įvertinimu kartu su plaukimo sporto garsenybėmis. Jis tapo Lietuvos plaukimo federacijos organizuoto konkurso „Metų iniciatyvos“ nominacijos laureatu kaip naujas plaukimo centras, kuriame aktyviai vyksta įvairios veiklos ir jau suorganizuotos dvejos respublikinės varžybos – šeimų plaukimo turnyras „Dano Rapšio taurė“ ir vaikų plaukimo pirmenybės „Varėnos žuvelė 2017“, kuriose dalyvavo kone 270 jaunųjų sportininkų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus ir Varėnos.

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai