Varžybos

XIV Tarptautinis plaukimo sprinto festivalis „Anykščiai – 2012”

   
   
   
   
 
 
 
   
   

Š. m. gegužės 3 – 5 d. Anykščių plaukimo baseine „Bangenis“ jau keturioliktą kartą rengiamas tradicinis tarptautinis plaukimo sprinto festivalis „Anykščiai – 2012”. Dalyvauti renginyje pareiškė norą per 450 plaukikų iš 6 valstybių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos, atstovausiantys 36 komandoms.

Organizatoriai stengiasi kasmet pasiūlyti jo dalyviams naujovių, kiekvienam renginiui suteikti išskirtinumo. 2012 metais Anykščiai yra Lietuvos kultūros sostinė, todėl mieste visus metus vyks gausybė kultūros ir sporto renginių, o viešosios įstaigos “Sveikatos oazė” organizuojamas Festivalis – vienas iš jų. Pirmą kartą festivalių istorijoje renginys turės savo šūkį – „Pasikrauk saulės energijos!“. Šūkį, simbolizuojantį gamtos jėgą, realiai pajus sportininkai, nes Anykščių baseino vonios vanduo nuo šiol  šildomas saulės kolektorių sistemos pagalba. Festivalio veidas – geriausias šalies plaukikas, anykštėnas Giedrius Titenis.

Dalyviai suskirstyti į keturias amžiaus grupes varžysis devyniose 50 m. ir 100 m. plaukimo rungtyse dėl 63 medalių komplektų, o patys geriausieji (vyrų ir moterų amžiaus grupėje)- ir dėl piniginių prizų. Komanda, laimėjusi estafetinį plaukimą, bus apdovanota taure, o visi finalinių plaukimų dalyviai – diplomais. Organizatoriai įsteigė prizus už pasiektus festivalio rekordus, geriausiai festivalyje pasirodžiusiam plaukikui iš kiekvienos šalies.

Geriausius šalies plaukikus – Giedrių Titenį ir Vytautą Janušaitį – pajėgius kitų šalių plaukikus, atkaklią kovą vandens takeliuose, Utenos krepšinio klubo „Juventus“ šokėjas, mini interviu su dalyviais ir svečiais ir gražią plaukimo šventę išvys žiūrovai atvykę į Anykščius.

Tarptautinio plaukimo sprinto festivalio „Anykščiai – 2012” programa:

Gegužės 3 d. (ketvirtadienis). Anykščių kultūros centras, A. Baranausko a. 2
18.00 val. Iškilmingas tarptautinio plaukimo sprinto festivalio “Anykščiai 2012” atidarymas.
Koncertas. Grupė „Fear of lying“.
   
   
Gegužės 4 d. (penktadienis). Plaukimo baseinas „Bangenis“, Ažupiečių g. 1A.
9.30 val. Kvalifikaciniai plaukimai.
17.15 val. Finaliniai plaukimai, baseine „Bangenis“, Ažupiečių g. 1A
   
   
Gegužės 5 d. (šeštadienis), Plaukimo baseinas „Bangenis“, Ažupiečių g. 1A.
9.00 Kvalifikaciniai plaukimai
16.00 Finaliniai plaukimai
18.30 Geriausių plaukikų apdovanojimai. Festivalio uždarymas
   
   
 

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai