M. A. S. T. E. R.

M.A.S.T.E.R. seminare – dėmesys treniruotės technologijoms

ŠMSM logotipas spalvotas LT

dr. Genadijus Sokolovas

Praėjusią savaitę Lietuvos plaukimo federacija (LPF) sukvietė plaukikus nuo 15 metų, o taip pat plaukimo trenerius, dirbančius su meistriškumo tobulinimo ir didelio meistriškumo grupių sportininkais prisijungti prie ketvirtojo iš šešių LPF vykdomo projekto „Plaukimo trenerių kvalifikacijos tobulinimas“ seminarų.

Paskaitų ciklas rengiamas pagal sudarytą M.A.S.T.E.R. temų rinkinį – po kiekviena raide užšifruotos skirtingos temos (Mental skills, Attitude, Self-management skills, Technique, Environment, Racing ability). Ketvirtasis seminaras buvo skirtas treniruotės technologijoms – kryptingam kompleksinių sportinio rengimo priemonių ir metodų taikymui plaukime.

Dalyvauti nuotoliniame seminare užsiregistravo daugiau nei šimtas norinčiųjų sužinoti, kaip pagerinti plaukimo treniruotes. Mokymus vedė Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) ekspertas, kompanijos Global Sport Technology, Inc. vadovas dr. Genadijus Sokolovas.

Seminaro metu G. Sokolovas dalinosi sukaupta ilgamete patirtimi, ne kartą akcentavo testavimo ir mokslinių tyrimų būtinybę sporte. Tai itin svarbu, jeigu norime pasiekti, kad mūsų plaukikai rodytų aukštus rezultatus, plauktų Europos ar pasaulio čempionatų pusfinaliuose ir finaluose, kėsintųsi pagerinti žemyno ar planetos rekordus.

Seminaro refleksijoje kalbėjusi LPF viceprezidentė Ilona Judita Zuozienė tikino, kad jeigu norime kitokių rezultatų, turime kažką daryti kitaip ir nekartoti to, ką jau darėme anksčiau.

„Tikimės, kad šios dr. G. Sokolovo paskaitos duos mūsų treneriams impulsą kažką daryti naujo. Mes pastoviai turime testuoti sportininkus, testuoti jų lygį ir nepasikliauti vien tik varžybiniu rezultatu, nes dažnai varžybinis rezultatas neduoda mums atsakymo, o kodėl jis pagerėjo arba pablogėjo šiuo momentu“, – reziumavo ji.

Pirmąją seminaro dieną dalyviai susipažino su sportininkų tobulėjimu daugiametėje treniruotėje, talentų paieškos ir ugdymo sistema bei sužinojo, kaip tinkamai suplanuoti metinę treniruotę, atsižvelgiant į plaukikų adaptacijos rodiklių kitimą.

Antrąją dieną lektorius su klausytojais pasidalino konkrečiais pavyzdžiais, kaip yra treniruojami geriausi Jungtinių Amerikos Valstijų plaukikai (specializacija – vidutiniai nuotoliai), ir atkreipė dėmesį į anaerobinio darbingumo lavinimo plaukime svarbą.

Maloniai primename kad, norėdami gauti seminaro sertifikatą, iki savaitės pabaigos turite užpildyti grįžtamojo ryšio anketą, kurią išsiuntėme registracijoje nurodytais el. pašto adresais.

M.A.S.T.E.R. paskaitų ciklas sugrįš jau rudenį. Ateinančiame seminare bus aptariama plaukikus supanti socialinė aplinka ir jos įtaka rezultatams – tėvų parama ir palaikymas, komandinė kultūra, trenerio-atleto santykiai, komandos dinamika ir santykiai komandos viduje.

Daugiau informacijos apie projektą, šio ir būsimų seminarų medžiagą, tvarkaraštį, naudingus ekspertų patarimus galite rasti specialiame mūsų puslapyje.

ŠMSM logotipas spalvotas LTLPF vykdomas projektas „Plaukimo trenerių kvalifikacijos tobulinimas“ yra iš dalies finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Taip pat skaitykite

Rėmėjai ir partneriai